Bahan – Bahan:
(Untuk lapisan lasagna)


- Pastu angkat dan rendam dalam air sejuk.
(Untuk Inti lasagna)
- 4 ulas bawang putih :: hiris / chop pun boleh
- Cendawan :: butang or yang kering pun boleh dan kasi hiris lar..


- Daging kisar :: Brand Ramly – if takde brand lain pun boleh..janji halal.
- Lada hitam sikit dan garam.
- Cara – Cara : Tumis lar bawang putih tadi, naik bau.. masukkan daging pulak.. tumis separuh masak.. masuk sos prego tadi.. dan gaul…
(Untuk Sos Putih pula)
Cheddar Chesse :: pakai suku dari satu buku tu.. potong dadu
- 3 sudu besar tepung gandum :: bancuh dengan 1 cawan teh air masak. bukan air teh taw.. jgn kompius..
- 1 cawan teh susu segar
- sedikit garam
- Cara – Cara :: Leburkan semua dalam kuali.. masak sehingga didih dan pekat,
Okay.. bila semua dah ready.. masa untuk penyediaan pulak..
- Sediakan loyang/bekas kaca tebal/ bekas yang bersesuaian untuk jenis bakar lasagna ni.. if takde guna loyang kek sudah.. cam aku buat.
- Letak majerin keliling bekas tu… dan lapiskan selapis dengan kulit lasagna yan dah di sejukkan tadi.







picture & resepi taken from http://greenstrawberryheaven.blogspot.com/2010_07_01_archive.html
No comments:
Post a Comment