Bahan A
250 gram butter
200 gram gula (gula castor) -kurangkan jd 170g, ok dah bg akak
210 gram tepung gandum - guna tpg superfine & ayak dgn b/powder
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanila - resepi asal takde ni
Bahan B
5 biji telur
Cara-caranya:
Tuang kesemua bahan A ke dalam mixer dan adun sebati.
Selepas itu, masukkan bahan B perlahan-lahan.
Putar selama 4 hingga ke 5 minit. Putar sehingga adunan lembut dan tidak berbintil-bintil.
Tuang adunan dalam acuan 9", bakar 160'C selama 50-60 minit
* Tips dari Bebop, untuk mendapatkan kek butter yang cantik dan elok, jangan memutar adunan kek terlalu lama.
250 gram butter
200 gram gula (gula castor) -kurangkan jd 170g, ok dah bg akak
210 gram tepung gandum - guna tpg superfine & ayak dgn b/powder
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanila - resepi asal takde ni
Bahan B
5 biji telur
Cara-caranya:
Tuang kesemua bahan A ke dalam mixer dan adun sebati.
Selepas itu, masukkan bahan B perlahan-lahan.
Putar selama 4 hingga ke 5 minit. Putar sehingga adunan lembut dan tidak berbintil-bintil.
Tuang adunan dalam acuan 9", bakar 160'C selama 50-60 minit
* Tips dari Bebop, untuk mendapatkan kek butter yang cantik dan elok, jangan memutar adunan kek terlalu lama.
No comments:
Post a Comment